Päivän setti.

9991.jpg

  • Merkur 11C -partahöylä
  • Mitchell's Wool Fat -partasaippua
  • Semogue Owners Club -partasuti (juttu sudista tulossa myöhemmin)
  • Bic Crome Platinum -partaterä

 

Merkur 11C.

DSC_6771.jpg

Höylän kaksiosainen rakenne.

DSC_6770.jpg

Saa siitä kolmiosaisenkin. (tarvittaessa)

DSC_6791.jpg

Kokeilussa oleva avokampainen saksalainen Merkur 11C -partahöylä on jo valmistuksesta poistunut malli. Eräs tuttavani löysi näitä kuitenkin vielä myynnistä slovenialaisesta TVB-shavingista joten pitihän tämäkin hankkia. Höylän paino on 76g kokonaismitta 83mm ja varren halkaisija harhennuksen päältä mitattuna 11,7mm.

Merkur on osottautunut kokeiluissani erinomaiseksi partahöyläksi. Varressa oleva karhennus antaa hyvän pidon märillä käsillä ja hoylä on muutenkin todella tasapainoisen oloinen.

Avokampaisuudesta huolimatta 11C ei ole mielestäni kovinkaan agressiivinen. Aikaisemmin kokeilemani vastaavan tyyppiset höylät Mühle R41 sekä Fatip Piccolo ovat mielestäni jonkin verran agressiivisemman oloisia, R41 paljonkin. Ajotulos höylällä on ollut molemmilla kokeilukerroilla todella hyvä ja kaksi passia on riittänyt sileän tuloksen saavuttamiseen.

Viimeistelyltään tämä oma Merkurini ei yllä aivan Mühlen tasolle mutta on kuitenkin hyvä. Höylässä on hieman miesmäisempi viimeistely verraten Mühlen lähes korutasoa olevaan viimeistelyyn.

Merkur 11C on mielestäni erinomainen hankinta ja jää minulle aktiivikäyttöön. Aamuajo voi suositella 11C-höylää esim. sellaiselle henkilölle joka harkitsee siirtymistä suljettukampaisesta höylästä avokampaiseen malliin, tai miksi ei ihan aloittelijallekin, sillä höylä on kuitenkin mielestäni todella helppoajoinen ja tasapainoinen eikä liian kärkäs. Loistava höylä!