Kokeilussa Semogue 1305 partasuti ja Gillette 7 O'clock Super Platinum terä.

DSC_3001-normal.jpg

Testaamani portugalilainen Semogue-partasuti on valmistettu villisian harjaksista ja sen kahva on maalattua puuta. Puulajista ei ole tietoa. Ensimmäisen kastelun jälkeen suti tuoksahti selvästi märältä eläimeltä. Parin tunnin uittaminen saippua-Mennen-partavesi -seoksessa poisti hajun lähes täydellisesti. Aluksi suti vaikutti olevan hieman karkea mutta muutaman vaahdotuskerran jälkeen sen harjakset alkoivat tuntua pehmeämmiltä. Kulhossa vaahdotus on todella helppoa ainakin kokeilemillani parranajovoiteilla.

DSC_3006-normal.jpg

Mielestäni Semogue 1305 on erinomainen partasuti ja hinnaltaankin edullinen, halvimmillaan jossain ulkomaisissa verkkokaupoissa reilut 10 €. Partasudin kestävyydestä en näin vähäisen käytön jälkeen osaa mitään sanoa mutta harjasten irtoamista on ollut todella vähän. Ja jos tuntee huonoa omaatuntoa näistä eläinperäisistä partasudeista niin voihan sitä aina muutaman euron tuloistaan lahjoittaa jollekin eläinsuojeluyhdistykselle. Eiköhän se sillä tule kuitattua.

 

Gillette 7 O' Clock Super Platinum.

DSC_3008-normal.jpg

Intiassa valmistettu Gillette Super Platinum on pehmeäajoisin kaikista kokeilemistani teristä ollen silti todella terävän oloinen. Ajotulos oli todella hyvä eikä minkäänlaista ärsytystä ilmennyt iholla. Terä on todella helppoajoinen ja edullinen joten se tulee pääsemään lisähankintalistalle. Partahöylänä kokeilussa oli Mühle R41 ja parranajovoiteena Prorason eukalyptus-mentoli.