Päivän setti.

DSC_3314-normal.jpg

Sunnuntaiajossa mukana Bath Housen Cuban Cedar & Lime -partasaippua, Semogue 2013 Barbear Clássico Mistura -partasuti ja Mühle R41 -partahöylä ladattuna edellisessä kokeilussa mukana olleella Voskhod-partaterällä.

 

Semogue 2013 Barbear Clássico Mistura.

DSC_3269-normal.jpg

Etsiessäni netistä hankintalistalla olevaa mäyränkarvasutia törmasin tällaiseen portugalilaisen Barbear Clássico -parranajofoorumin jäsenille tehtyyn partasutiin, jota ensin oli valmistettu vain rajoitettu erä. Nyt Semogue on ilmeisesti jatkanut sen valmistusta halukkaille ilman pohjassa olevaa numerosarjaa kovan kysynnän vuoksi, joten pakkohan sellainen oli tilaukseen pistää. 

DSC_3282-normal.jpg

Barbear Clássico -suteja valmistetaan kolmea eri mallia: Cerda, Mistura ja Texugo. Cerda on villisianharjassuti, Mistura on sekoitus villisianharjasta  ja mäyränkarvaa Texugon ollessa ainoastaan mäyränkarvaa. Kaikissa kolmessa on samanlainen kirsikkapuusta valmistettu kahva. Omaksi valinnaksi tällä kertaa päätyi mäyrän ja villisian risteytys. Miltähän sellainenkin elukka mahtaisi näyttää? Mäyränkarvasuti saikin vielä toistaiseksi jäädä odottelemaan hankintalistalle. 

 DSC_3291-normal.jpg

Vertailukuva Semogue 1305 ja Mistura.

DSC_3324-normal.jpg

Misturan kahva ja harjakset ovat hieman lyhyemmät kuin 1305 mallissa. Mielestäni sen kahvasta saa hyvän otteen. Vaahdotusominaisuudetkin tällä partasudilla ovat huippuluokkaa. Se vaahdottaa saippuan ja parranajovoiteen todella nopeasti. Misturalla aikaansaatu vaahto on todella kermaisen oloista ja liukasta. Bath Housen Cuban Cedar & Lime -saippualla se toimii paremmin kuin hyvin. Luulin ettei näissä partasutien käyttöominaisuuksissa voi olla paljonkaan eroa, mutta erehdyin. 

Uutena suti tuoksahtaa hienoisesti märältä eläimeltä mutta tuoksu ei ole mitenkään häiritsevä. Tällä partasudilla ei sisäänajoakaan mielestäni tarvitse suorittaa sillä sen verran mukava se on jo ensimmäisellä käyttökerralla. Uskoisin tämän sudin silti vielä paranevan käyttökertojen lisääntyessä mikäli sen nyt parempi tarvitsisi ollakaan.

Aamuajo suosittelee varauksetta tatä sutia kaikille partasutien käyttäjille. Jos jotakuta kiinnostaa lisätiedot partasudista niin linkkilistasta löytyy Vintagescent-verkkokauppa, josta itse sudin hankin.

Tällä kertaa sattui taas aivan erinomainen ajopäivä, kaikki osa-alueet taisivat olla kohdallaan. Voskhod-terä soveltuu hyvin myös Mühle R41 -partahöylään.