Kokeilusetti.

DSC_4361-normal.jpg

  • Böker King Cutter -partaveitsi
  • Bath House Cuban Cedar & Lime -partasaippua
  • Semogue Barbear Classico Mistura -partasuti

 

King Cutter.

DSC_4357-normal.jpg

Teräprofiili.

DSC_4445-2-normal.jpg

Säilytyskotelo.

DSC_4311-normal.jpg

 

Saksalaisen Böker King Cutter -partaveitsen pitäisi valmistajan mukaan olla jo tehtaalta lähtiessä valmiiksi teroitettu. Myyjäliike kertoi suorittavansa veitseen kuitenkin vielä viimeistelyhionnan ennen lähettämistä asiakkaan niin halutessa koska heidän mukaansa tehdasteroitus ei ole riittävän hyvä ja ajo tylsällä veitsellä saattaisi olla pettymys.

Partaveitsessä on 5/8 tuuman hiiliterästerä ja kahva on jotain valkoista synteettistä materiaalia (muovia). Veitsi on mielestäni erittäin hienosti viimeistelty ja myyjäliikkeen teroituskin on ilmeisen hyvin onnistunut sillä hius katkeaa lähes omalla painollaan.

Ohjeita ja vinkkejä hetken tutkailtuani Klassisen parranajon maailman blogisivustolta siirryin kylpyhuoneeseen valmistelemaan saippuan vaahdotusta. Peksun (Peksun partablogi) vinkkien ansiosta onnistuin saamaan Bath Housen Cuban Cedar & Lime -partasaippuasta todella erinomaisen liukasta ja kermaista partavaahtoa.

Sitten itse parranajoon. Vaahdon levitys kasvoille ja oikeaa teräkulmaa etsimään ja partakarvoja katkomaan. Puoli tuntia meni jo myötäkarvaan ajaessa ja lähes toinen puolituntinen vastakarvaan ajaessa ja viimeistelyssä, joten melkoisen hidasta tuntui tämä partaveitsellä ajo olevan. Ajojälki oli muuten aivan kohtuullinen mutta nenän alle jäi hieman sänkeä. Sitä korjaillessa tuli hieman tehtyä sivuittaisliikettä. Nyt sitten on noin sentin mittainen viilto aivan nenän alapuolella elikäs ilman verenvuodatusta ei ensimmäisellä kokeilukerralla selvitty. Alunapuikkoa (tyrehdyttää verenvuotoa) vähän haavan päälle ja vuoto loppui melko pian.

Ei partaveitsellä ajoa kannata kovasti jännittää sillä yllättävän helppoa se on kunhan malttaa ajella rauhallisesti eikä kiirehdi, ja lukee vinkkejä kokeneemmilta partaveitsen käyttäjiltä. Itse tulen opettelemaan pikkuhiljaa veitsen käyttöä perinteisen partahöylän käytön rinnalla kunhan on riittävästi aikaa.

Partaveitsiä löytyy Suomesta ainakin Razor Masterin  ja herrainpukimon valikoimista.

Parranajo partaveitsellä on kyllä kokeilemisen arvoista. Jos tuntee omaavansa riittävän vakaan käden ja kärsivällisyyttä.