Testisetti.

DSC_5000-2-normal.jpg

  • Gillette Slim  -partahöylä
  • Gillette Super Thin -partaterä
  • Semogue Barbear Classico -partasuti
  • D.R.Harris Arlington -parranajovoide

 

Gillette Slim.

DSC_4956-2-normal.jpg

DSC_4958-2-normal.jpg

DSC_4949-2-normal.jpg

 

Suunnitelmissani on ollut jo pitkään säädettävän partahöylän hankinta. Sattumalta silmiin osui kuvassa esiintyvän vuodelta 1964 oleva Gillette Slimin myynti-ilmoitus. Myyjän mukaan höylän piti olla käyttämätön tai ainakin lähes ja kaupat tehtiin. Minkäänlaisia käytön jälkiä en höylästä löytänyt joten vaikuttaa siltä että myyjän puheet pitivät paikkansa.

Höylän säätäminen tapahtuu säätörenkaasta joka on numeroitu numeroin 1-9, ykkösen ollen lievin ja yhdeksikön aggressiivisin asetus, joka sekin on kuitenkin melko lievä. Gillette Slim on kuitenkin mielestäni aivan erinomainen partahöylä joten jos tällaisen jostain sattuu löytämään niin kannattaa hankkia. Höylä vaikuttaa hyvin tehdyltä ja kestävältä.

Gillette Slimin voi bongata elokuvassa James Bond 007 Goldfinger. Elokuvassa höylän varteen on piilotettu jäljityslaite. Omastani en ainakaan vielä sellaista löytänyt :)

 

 

Gillette Super Thin.

DSC_4980-2-normal.jpg

 

Ilmeisesti Vietnamissa valmistettu Gillette Super Thin yllätti minut positiivisesti ollen melko terävä ja pehmeäajoinen partaterä. Terällä saatu ajotulos oli hyvä Mühlen R-41 -partahöylällä ja tänään ajovuorossa olleella Gillette Slim -höylällä. Tämänpäiväisessä ajossa Slimin asetukset olivat nro 9 myötäkarvaan ja nro 4 vastakarvaan ajossa.

Terän tasalaatuisuudesta en osaa näin lyhyen kokeilun perusteella vielä oikein mitään kertoa mutta jos toisessa pakkauksessa olevat Super Thin -terät (tilattu eri myyjältä) osoittautuvat näinkin hyvin toimiviksi, saattaa niillä olla pääsy lisätilauslistalle. Kokeilemisen arvoinen partaterä on kuitenkin kyseessä.

Gillette Super Thin -partaterästä on olemassa myös Thai-versio jota kokeilen myöhemmin.