Päivän setti.

DSC_5511.jpg

  • Mergress-partahöylä
  • Rapira Swedish Supersteel -partaterä
  • Musgo Real Classic Scent -parranajovoide
  • Semogue Barbear Classico Mistura -partasuti
  • Musgo Real -partabalsami

Mergress.

DSC_5551.jpg

Säädettävä Mergress Razor on sama höylä kuin Merkur Progress mutta hieman kustomoituna. Muovisen säätönupin tilalle on vaihdettu metallinen nuppi ja myyjäliikkeen mukaan säätöä on kalibroitu jotta saataisiin parempi tarkkuus.

 

DSC_5495%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

 

Kaksiosainen rakenne.

DSC_5496.jpg

 

Säätöasteikko on numeroitu luvuin 1-5 ja säätövaraa on reilu kaksi kierrosta.

DSC_5503%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

 

Agrsessiivisin asetus.

DSC_5543.jpg

 

Maltillisin asetus.

DSC_5544.jpg

 

Ensivaikutelmana Mergress-höylä tuntui painavalta (oma kotivaaka näytti painoksi 103 g). Kädessä höylä tuntui kömpelöltä. Ensimmäisen parranajon myötä tämä käsitys kuitenkin muuttui täysin sillä höylä osoittautui ajossa todella tasapainoiseksi ja muiltakin ominaisuuksiltaan erinomaiseksi parranajovälineeksi. Tämä tunne on vain vahvistunut useampien ajokertojen myötä.

Höylää saa leesrazors.com -verkkokaupasta kolmena eri versiona (standardi, pitkävartinen ja XL jossa pidempi säädin.) Höylää voi joutua odottamaan pitkään koska sitä valmistetaan vain pieniä sarjoja silloin tällöin.

Aamuajo voi suositella tätä höylää säädettävää partahöylää hankkimassa olevalle. Haluaako sitten muovinupilla varustetun Merkur Progress -höylän vai tällaisen hieman kustomoidun mallin - sehän on jokaisen makuasia.