Päivän setti.

964-2.jpg

  • Rockwell 6S -partahöylä
  • Rapira Swedish Supersteel -partaterä
  • Nivea-parranajovoide
  • Semogue Owners Club 2 band badger -partasuti
  • Nivea Sensitive -after shave balsam

Rockwell Razor sai alkunsa kanadalaisten opiskelijoiden hakiessa joukkorahoitusta Kickstarterin kautta tarkoituksenaan suunnitella uudenlainen säädettävä ja edullinen alle sadan dollarin partahöylä jonka materiaalina olisi ruostumaton teräs.

 

Höylä toimitetaan peltirasiassa.

DSC_6711.jpg

Solumuovinen sisäosa.

DSC_6798.jpg

Ohjeita pakkauksen pohjassa..

DSC_6870.jpg

 

Höylä on perinteinen kolmiosainen jossa kaksipuolinen pohjalevy vaihdetaan halutun agressiivisuusasteen mukaan.

DSC_6860.jpg

Työn laatu ja tarkkuus ei ajopään eikä pohjalevyn osalta ole Rocwellissä kovinkaan hyvä mikä osoittaa että tuotantoprosessissa olisi vielä melkoisen paljon kehittämisen varaa.

DSC_6807.jpg

Höylän leikkuupään pohjalevy, kansiosa ja mahdollisesti varsikin on valmistettu MIM- eli Metal Injection Molding metallin ruiskuvalumenetelmällä  ja niitä on jouduttu jälkeenpäin vielä hieman koneistamaan taikka hiomaan. Työstöjälki kansiosassa on melko karkeaa.

DSC_6805.jpg

Terää asetettaessa kannen ja pohjaosan väliin se ei asetu kovinkaan helposti paikalleen ja sitä joutuu hieman asettelemaan. Pohjalevytkin ovat hieman kieroja suuntaan jos toiseenkin.

DSC_6872.jpg

Höylä osoittautui kokeilussani hieman epämääräisesti käyttäytyväksi tapaukseksi. Oma yksilöni vaatii hieman terän asettelua varren kiristyksen yhteydessä ja kunhan sen tekee niin tälläkin höylällä hyvällä tuurilla onnistuu saamaan kohtuullisen parranajon. Hoylän varsi on itse asiassa todella erinomainen ja viimeistelykin riittävä. Karhennus varressa on suorastaan loistava ja siitä saa todella hyvän ja pitävän otteen. Rockwellin vartta tulee jatkossa käytettyä varmaankin myös muissa ajopäissä. 

Säädettävyyden järkevyydestä tällä Rockwellin suunnittelemalla tavalla verrattuna esimerkiksi Merkurin valmistamien säädettävien partahöylien tapaan voidaan varmaankin olla montaa mieltä. Oma mielipiteeni on että esim. Merkurin Progressin kierrettävä säädinnuppi on vaan kuitenkin mukavampi.

Mitään uskomatonta huippulaatua ei tämän hintaiselta ruostumattomasta teräksestä MIM-menetelmällä valmistetulta säädettävältä höylältä nyt voi odottaakaan mutta terän paikoilleen asettumisen ja kitavälin tasaisuuden toki toivoisi kuitenkin olevan kunnossa.

Toivottavasti Rockwell saa tuotantoprosessinsa toimivaksi varsinkin tarkkuuden ja tasalaatuisuuden osalta sillä kyseessä voisi olla erinomainen partahöylä. Helppoa se ei tule varmaankaan olemaan ruostumattoman teräksen ja MIM-prosessin yhdistelmällä sillä uskoisin materiaalin ja tuotantotavan olevan sellainen että erilaista jännitysvääntymää syntyy esim. sidosaineen poistossa. Mielenkiinnolla jään odottamaan homman etenemistä ja jatkuvuutta sillä jos tarkkuus ja tasalaatuisuus saadaan kuntoon niin halu olisi vielä kokeilla höylää jatkossakin.

Aamuajo ei tällä hetkellä voi tätä höylää suositella. Paitsi jos tahtoo avoimin mielin lähteä kokeilemaan - voihan olla että sattuu kohdalle oikeinkin kelpo yksilö.