Hankintalistallani on pitkään ollut mäyränkarvasuti. Vihdoinkin sain aikaiseksi sellaisen hankinnan ja valinta osui Portugalilaiseen Semogue Special Edition 2013 Olive Wood -partasutiin.

 

Semogue.

DSC_5818.jpg

  • Knot 24mm
  • Loft 48mm (mitattuna metallirenkaan päältä, renkaan korkeus 3mm)
  • Kahvan korkeus 52mm (sorvattu oliivipuusta)

DSC_5820-2.jpg

 

Ylhäältäpäin kuvattuna.

DSC_5812.jpg

 

Sudin kasvotuntuma on melkoisen pehmeä, ehkäpä omaan makuun jopa liiankin. Special Editionissa on kuitenkin todella tiheä karvoitus joten siinä on sopivasti selkärankaa vaikka kovasaippuoiden lataamiseen. Toimii myös erinomaisesti parranajovoiteilla.

Vaahdotus kulhossa on suorastaan helppoa ja erittäin nopeaa. Vaahtoakin syntyy mielestäni jopa hieman liikaa mutta kaipa saippuan annostelullakin on osansa tähän asiaan.

Kasvovaahdotuksessakaan tämä suti ei ole ollenkaan hullumpi, kuitenkin omaan makuuni hieman liian pehmeä. Semogue on onnistunut myös kahvan muotoilussa erittäin hyvin sillä se tuntuu sopivan ainakin omaan käteeni erinomaisesti.

Noin kymmenen käyttökerran jälkeen itselläni on sellainen tunne että sudissa on erinomainen kovasaippuan latauskyky ja että se on suorastaan supervaahdottaja. Uutenakaan suti ei tuoksahtanut paljonkaan märältä elukalta elikäs oli jo todennäköisesti joko esipesty tai sattunut vain kohdalle tuoksuton mäyrä.

Kasvovaahdotuksessa tulen kuitenkin suosimaan edelleenkin Semoguen Barbear Classico Mistura -sutia sillä se soveltuu siihen mielestäni hieman paremmin (tuntuma). Jos joku sattuisi vielä jostain löytämään tuollaisen Misturan niin voisi ottaa vaikka yhteyttä niin ostaisin sellaisen varastoon.

 

Vertailukuva.

DSC_5866.jpg

Special Edition 2013 - Mistura - 1305