Bökerin partaveitsi oli jo hieman päässyt tylstymään. Piti sitten miettiä että mitä sitä tekisi, opettelisiko itse teroittamaan veitsensä vai lähettäisikö sen ammattilaiselle teroitettavaksi. Mietittyäni asiaa tulin siihen tulokseen että keskityn itse parranajoon ja annan niiden hoitaa veitseni teroituksen jotka sen osaavat.

Setti.

8-3-2.jpg

  • Böker King Cutter -partaveitsi
  • D.R.Harris Windsor -partasaippua
  • Semogue Barbear Classico Mistura -partasuti
  • Alunakivi
  • Tabac Original -partavesi

Teroituksen jälkeen veitsi toimi hyvin ja oli mielestäni juuri sellainen kuin sen pitääkin olla eli partakarva katkeaa lähes itsestään eikä minkäänlaista takertelua ilmene. Veitsi on samalla terävä ja silti jotenkin helppoajoinen, ei liian kärkäs.

Teroitus on mielestäni onnistunut paremmin kuin se mikä oli veitsessä sen saapuessa uutena, vaikka sen myynyt ulkomainen myyjä kertoi teroittavansa sen ennen lähetystä koska tehdasteroitettu veitsi ei ole koskaan ajokelpoinen. Kotimaasta löytyy selvästi huippuosaamista veitsen teroitukseen.

Ajotulos oli tänään erinomainen eikä minkäänlaista lipsahdustakaan sattunut. Tässä juuri nyt kädellä leukaa kokeillessani huomaan että tuli todella sileää jälkeä. Hyvässä terässä olevalla veitsellä ei tarvitse näköjään vastakarvaan ajoakaan suorittaa.

 

Teroituksen suoritti T:mi Juha Hämäläinen joka tuotteistanut hienosti tälläisen partaveitsen teroituspalvelun.

DSC_6110.jpg

Palvelusta on tehty uskomattoman helppoa. Tarvitsee vain ottaa yhteyttä Juhaan lähettämällä sähköpostia tai soittamalla niin postista tupsahtaa tuota pikaa veitsen lähettämiseen tarvittava  pahvilaatikko, joka sisältää kaikki tarvittavat välineet.

Laatikko sisältää kuplamuovin johon lähetettävän veitsen saa kätevästi suojattua kuljetuksen ajaksi, sulkemiseen tarvittavan tarran, valmiiksi täytetyn osoitetarran sekä postimerkit jotka liimataan aikaisempien päälle, sekä laskun valitun teroituspaketin mukaan. Lähettäjän osoitetietoja ei tarvitse muuttaa.

Sitten vain paketti lähimpään postilaatikkoon. Muutaman päivän kuluttua teroitettu veitsi saapuu takaisin ja pääsee taas nautiskelemaan terävällä veitsellä suoritetusta ajosta.

Teroituspaketteja löytyy erilaisia joista jokainen voi valita mieleisensä omaan tarpeeseen. Mitä enemmän kertoja valitsee niin sitä halvemmaksi hinta muodostuu yhtä teroituskertaa kohti. Jos partaveitsessä on esim. lovia tai jotenkin vain muuten paljon lisätyötä aiheuttavaa virhettä niin niistä kannattaa sopia erikseen.

Juha Hämäläinen valmistaa myös erilaisia nahkatuotteita joten häneltä saa esimerkiksi  hienoja käsintehtyjä stroppausvöitä jolla partaveitsi saadaan viimeisteltyä ajokuntoon.

Nyt jos kaapin perältä löytyy tylsä partaveitsi tai olet hankkinut uuden veitsen jolle ei ole vielä tehty käytöönottoteroitusta niin kannattaa ottaa yhteyttä Juhaan niin eiköhän veitsi terväksi tule. Aamuajo suosittelee.